Over Marieke

Achter de camera

Na jaren in de communicatie gewerkt te hebben merkte ik dat ik hier mijn ei niet helemaal in kwijt kon. Ik ben meer visueler ingesteld dan dat ik een taalmens ben. Toen ik 40 werd viel het kwartje. Ik koos voor werk met mijn hart in plaats van mijn hoofd, ik ging voor voldoening in plaats van veiligheid. Ik ging voor vrijheid in plaats van verdienen.

Als… werd NU!

Het hart van mij denkt in beelden en niet in woorden dus ik ging doen wat ik al jaren riep dat ik zou doen als…. En die ALS werd NU! Ik ben vol enthousiasme het diepe in gesprongen en ben aan de Fotovakschool gestart. Vanaf dag één het beste besluit dat ik had kunnen nemen. Nu 5 jaar later doe ik wat ik het allerleukste vind en deel ik mijn kijk op de wereld heel graag met jou. Elke dag mag ik doen wat ik het allerliefste doe, werk met mooie mensen en maak kunst en kom vol energie thuis. Ik had nooit durven dromen dat ik hier zou staan waar ik nu sta.

Interesse in een fotoshoot of werk in opdracht?

"Ik maak van elk beeld een schilderijtje"

Mijn visie op fotografie

Iedereen heeft tegenwoordig een camera in zijn telefoon, maar echt zien in plaats van kijken maakt het verschil. Aandacht en tijd geven aan de persoon voor je camera en er een positieve ervaring van maken is wat het verschil maakt. Ik geloof er in dat je de wereld een klein stukje mooier kunt maken door middel van positieve ervaringen. Een fotoshoot is een manier om dat te doen. Voor mij is iedere fotoshoot een geluksmoment en dat wil ik graag delen met de wereld. Mijn visie is dan ook om beelden te maken waar mensen naar blijven kijken.

Typisch Marieke

Tulpen

Je maakt mij heel blij als je met een bos tulpen voor de deur staat.

Spijkerbroek of jurkjes en rokjes?

Ik heb wel 30 jurkjes en rokjes in de kast maar je kunt mij uittekenen in een spijkerbroek, lekker praktisch op de fiets en tijdens het fotograferen.

Koffie of thee?

Theeleut, ook al heb ik mijn kop koffie ’s ochtends wel nodig om wakker te worden.

Wijn of bier?

Ik hou meer van wijn dan van bier op een warm terras in de zon.

Brrrrrrr

Ik heb het altijd koud als de temperatuur onder de 20 graden zakt.

Miauw

Er zijn van jongs af aan altijd katten in mijn leven geweest en een huis zonder kat is voor mij geen huis. Ik hou van de eigenwijsheid, gezelligheid en de kracht van katten.

Magneet

Ik ben een magneet voor extraverte mensen en daar word ik heel blij van.

Interesse in een fotoshoot of werk in opdracht?